Cellularline je trenutno evropska referenčna znamka na trgu dodatkov za pametne telefone in tablice.

Leta 1990 ga je ustanovilo podjetje Cellularline SpA. iz Reggio Emilie, zasnovano kot distributer prvih mobilnih telefonov, svoj vodilni položaj pa znamka dolguje svojim obsežnim več kot 25-letnim izkušnjam na področju telefonije.

Ustanovitev Cellularline SpA je vodila predvsem kratka avtonomija telefonov E-TACS, zato so začeli proizvajati dodatke za mobilne telefone, zlasti avtomobilski polnilec.

Kmalu zatem je Cellularline SpA zahvaljujoč uspehu tega projekta začelo svojo proizvodnjo osredotočati na dodatke za mobilne telefone, opustili so distribucijo telefonov in utrdili svojo prisotnost v Italiji ter začeli izvažati izdelke v tujino.

Leta 2005 je Cellularline SpA postala skupina, ki uspešno uveljavlja svoj vodilni položaj v novih distribucijskih kanalih in novih sektorjih, z dodatki tudi tablice in MP3 predvajalnike.

V letu 2013 je večinski delež družbe prevzel L Capital, sklad zasebnega kapitala skupine LVMH, kar je zaznamovalo novo evolucijsko pot k internacionalizaciji in prepoznavnosti blagovne znamke: poleg 4 evropskih podružnic (v Italiji, Franciji, Španija, Švica), se podjetje zdaj ponaša z medcelinsko distribucijo znamke Cellularline v več kot 60 državah.

Zahvaljujoč zelo prilagojeni produktni strategiji, ki temelji na odličnosti v kakovosti, dizajnu in inovativnosti, Cellularline ponuja rešitve v koraku s tehnološkimi trendi, pri čemer si nenehno prizadeva združiti optimalno zmogljivost in enostavnost uporabe.